Сватбени торти

Поднасянето на сватбена торта е ритуал, който датира още от Средновековието. Според тогавашните традиции, всеки сватбар е трябвало да носи приготвена от него малка сватбена торта. След това всички десерти се нареждали един върху друг и двамата младоженци трябвало да опитат да се целунат над струпаните сладкиши, като се считало, че това ще им донесе семейно щастие и дълъг брачен живот.

Тази сватбена традиция отдавна е избледняла, но и до ден днешен сватбените торти се правят на няколко етажа и с всевъзможни декорации, за да направят щастливия повод максимално запомнящ се за младоженците. Днес, присъствието на направена по поръчка сватбена торта, се е превърнало в неизменна традиция. Обикновено сватбената торта е многоетажна и аранжирана с всевъзможни захарни фигурки – на цветя, панделки, венчални халки, младоженци и много други.

В днешно време повечето сватбени двойки най-често спират избора си върху многоетажна поръчкова торта за своята сватба, инкрустирана със сложна и оригинална декорация, защото тя е един от гвоздеите на сватбената програма. И тъй като женитбата е един от най-щастливите и важни мигове в живота на всеки човек, ние от сладкарници “Маркрит” ви съветваме да доверите изработката на вашата незабравима сватбена торта на нашите опитни екипи от специалисти. Бъдете оригинални и поръчайте торта по ваш избор. Доверете ни своя празник, като се обърнете към нас за изработката на вашата поръчкова сватбена торта и няма да съжалявате.